UBT

Fakultetet

FBM
Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit


Fakulteti Ekonomisë dhe Agrobiznesit


Fakulteti Shkencave Pyjore
Image  
 Fakulteti Mjekësisë Veterinare

Image

PDF Printoni E-mail
 
Rektori Fatos Harizaj


 

CURICULUM VITAE

 

TË DHËNA PERSONALE 

 

Emri

Fatos

Mbiemri

Harizaj

Datëlindja

10.02.1957

Kombësia

SHQIPTAR

Gjendja civile

I martuar

Fëmijët

Dy

Adresa:

Zyra:
Universiteti Bujqësor i Tiranës.

Rektorati Kodër - Kamëz

TIRANA-ALBANIA

Tel: 00355 47200 869

Fax: 00355 47200 874

Shtepi: 
Rruga "Lidhja e Prizrenit", P. 1, Ap.11, Shk1

Tel: 00355 42 35121,
Mobil: 0682057706

TIRANA-ALBANIA

 


SHKOLLA E LARTË DHE KUALIFIKIMI SHKENCOR 

5.11.1979 - 30.06.1980

Mësimi i gjuhës italiane në Universita Italiana për Stranieri Perugia (ITALY).

5.11.1990 - 08.07.1985

Diploma e Universitetit në Fakultetin e Bujqësise pranë

Universita degli Studi di Perugia (ITALY).

23.07.1992

Mbrojtja e grades shkencore "Doktor i shkencave".

 

21.12.1992

Kualifikim e pune shkencore pranë Universita degli Studi di Udine (ITALY), në kuadrin e ligjit 19/1991 të krahinës "Friuli Venezia - Giulia" të Italisë.

 

 

19.06.1993 - 19.09.1993

Kualifikim e punë shkencore pranë Universita degli Studi di Perugia (ITALY), në kuadrin e projektit "Community's Action for cooperation in Sciences and Technology with Central and Eastern European Countries"

30.05.1995 - 12.06.1995

Trainim për politikat bujqësore në SHBA në kuadrin e  Cochran Fellowship Program-it.

01.10.1995

Kualifikim në kuadrin e projektit Tempus në Institutin e Kimisë

 

30.11.1995

Bujqësore pranë Universita degli Studi di Perugia (ITALY) për lënden e re "Kimia dhe Biokimia e Pesticideve"

 

19.10.1996 -07.11.1996

Pjesmarrja ne U.S.Feed Grains Industry Program ne SHBA

 

14.01.2000 - 27.03.2000

Kurs trainimi në Universitetin e Freiburg-ut të

Gjermanisë në Environmental Impact Assessment.

01.06.2000-31.08.2000

Kualifikim e punë shkencore pranë Universitetit të Giessen-it në Gjermani në kuadrin e programit DAAD

 

GJUHËT

Italisht 

Shumë mirë

Anglisht

Shumë mirë

Spanjisht

Gjuhe teknike

 

 

 

 

VEPRIMTARIA PROFESIONALE 

 

1985-1990

Asistent në Biokiminë e Bimeve në Katedrën e Kimisë të Universitetit Bujqësor

 

1990

Pedagog i Biokimisë në katedrën e Biofizioekologjiosë, Fakulteti i Agronomisë, Universiteti Bujqësor i Tiranës.

1992

Titullar i lëndës së Biokimisë në Fakultetin e Bujqësisë.


1995

Marrja e titullit akademik "Profesor i Asocuar" pranë Departamentit të Prodhimit Bimor (Seksioni i Biokimisë dhe Fiziologjisë)

1999-2002

Përgjegjës i Seksionit të Biokimisë dhe Fiziologjisë

2002-2007

Dekan i Fakultetit të Bujqësisë

Nga 18 Janar 2008: Rektor i Universitetit Bujqësor të Tiranës

 

 

 

Prof. Dr. Fatos HARIZAJ

  

 

 

WEBMASTER:: Fabjan Lashi::
Ndihmuan:: Xhoni Gero - Blenard Spaho::