avcilar escort atasehir escort atakoy escort halkali escort

Languages

CONSUS

Projekt Tempus Nr. 543742

 

”LIDHJA E BASHKEPUNIMEVE SHKENCE-SHOQERI PER INOVACIONE QENDRUESHMERIE”

 

Afati: Dhjetor 2013-Nentor 2016

 

FINANCUESI: EACEA (BE)

 

Personi i Kontaktit per UBT: Prof. Dr. Arben Verçuni

 

Objektivi:

 

Ky projekt ka si objektiv te krijoje nje rrjet rajonal “Shkence (ku perfshihet arsimi i larte dhe kerkimi) – Shoqeri (ku perfshihet praktika) per inovacione te qendrueshme ne Shqiperi dhe Kosove.

 

Objektivi me i gjere

 

Forcimi i lidhjeve dhe bashkepunimit te institucioneve te arsimit te larte, kerkimit dhe praktikes, si dhe per te nxitur mesimin e ndersjellte dhe çeshtje e metoda inovative te qendrueshme permes kurseve te strukturuara per te mbeshtetur ndertimin e kapaciteteve si dhe te menduarit sistematik dhe gjithperfshires.

 

Rezultate konkrete:

 

§  Ngritja e rrjetit te bashkepunimeve UBT-shoqeri

§  Mobilitete dhe trainim i stafit akademik

§  Pergatitja e reth 12 burime per mesimdhenie qe do te botohen ne formen e nje libri dhe do te postohen ne websitin e projektit

§  Pajisje dhe libra per te siguruar mbarevajtjen e projektit, per te fuqizuar procesin mesimor dhe per te rritur fondin e librave te Bibliotekes Shkencore “Mentor Permeti” te UBT

 

 

Per me shume informacion vizitonihttp://www.consus-tempus.com/

 

Institucione partnere