Skip to Content

Ushqimi dhe Shkencat e të Ushqyerit

Diploma Bachelor në "Ushqimi dhe shkencat e të Ushqyerit" është e bazuar mirë, duke pasqyruar natyrën ndërdisiplinore të programit dhe duke e përafruar atë me nevojat akademike, profesionale dhe të shëndetit publik. Ai mbështetet në: (a) një qëllim ndërdisiplinor (përbërja dhe përpunimi i ushqimit, ndikimi biologjik në shëndetin e njeriut), (b) duke adresuar sfidën e dyfishtë të shëndetit në Shqipëri. (kequshqyerja), (c) përafrimi me standardet globale dhe evropiane (njohja dhe ngjashmëria ndërkombëtare), (d) fokusi akademik dhe kërkimor. 


Programi Bachelor në "Ushqimi dhe shkencat e të Ushqyerit" në Universitetin Bujqësor të Tiranës, është një program ndërdisiplinor që ndërthur biologjinë, kiminë dhe shkencat e shëndetit për të studiuar përbërjen e ushqimit, të ushqyerit dhe ndikimin e tyre në shëndetin e

njeriut. Ky program është ndërtuar për të përgatitur studentët për karrierë në këshillimin e të ushqyerit, shëndetin publik, kërkimin shkencor dhe dhe përpunimin.

Synimi i programit bachelor unik në Shqipëri në "Ushqimi dhe shkencat e të Ushqyerit" është:

• të përgatis profesionistë me përvojë të konsiderueshme teorike dhe praktike në fushën e shkencave të ushqimit dhe të ushqyerit

• të studioj rolin e të ushqyerit në sëmundje të ndryshme

• të zhvilloj produkte të reja dhe gjithashtu i orientuar mirë në fushat e shkencës së ushqimit dhe të ushqyerit

• të diplomuarit të fitojnë aftësi për zgjidhjen e problemeve që hasen në të gjitha nivelet e prodhimit dhe përpunimit të ushqimeve, cilësinë dhe sigurinë e ushqimit

• profesionistë që njohin aspektet socio-ekonomike, ligjore dhe rregullatore të sektorit të ushqimit dhe të shëndetit të njeriut lidhur me të ushqyerit.

Të diplomuarit do të fitojnë aftësi në:

• këshillimin mbi ushqimin, shëndetin publik, kërkimin dhe përpunimin.

• njohuri praktike në këto fusha, duke i përgatitur ata për karrierë në

➢ të ushqyerit,

➢ sigurinë ushqimore dhe

➢ shëndetin publik