Erjon Mamoci
Përgjegjës Departamenti
Dep. Shkencave të Ushqimit dhe Bioteknologjisë
Zyra 201
E-mail: mamocie@ubt.edu.al
Fokusi i Kërkimit Shkencor
• Izolimi dhe identifikimi patogjenëve kërpudhorë të pasvjeljes së fruta-perimeve, aplikimi i ekstrakteve bimore dhe vajrave esenciale në pasvjelje për ruajtjen e fruta perimeve.
• Aktiviteti biologjik i ekstrakteve bimore, vajrave esencialë dhe komponimeve natyrale në patogjenët e ushqimeve, insektet dhe nematodat e bimëve, si dhe studimi i vetive antioksidante dhe alelopatike.
• Ndarja, purifikimi dhe identifikimi i komponimeve naturale bimore me anë të teknikave kromatografike dhe spektrometrike.
Fokusi në Mësimdhënie
• Lektor i lëndës Mikrobiologji e përgjithshme pranë UBT-së
• Lektor i lëndës Biologji - Mikrobiologji pranë UBT-së
• Lektor i lëndës Mbrojtja dhe ruajtja e produkteve ushqimore pranë UBT-së
Publikime-numri total: 15
Publikime tё rёndёsishme:
🔗 GoogleScholar: https://scholar.google.com/citations?user=kfnsYngAAAAJ&hl=en
🔗 ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Ilir-Lloha?ev=prf_overview
🔗 ORCID iD: https://orcid.org/0000-0002-0828-6336
Mamoci E., Peculi A., Andres M.F and Gonzalez-Coloma A. (2019). Chemical Profiling, Antimicrobial and Antioxidant Activity of Albanian Thyme Essential Oil. Albanian Journal of Agricultural Sciences, 18:53- 58
Lloha I., Peculi A., Basha E., Zejnelhoxha S., Mamoci E., Milanović V., Sabbatini R., Osimani A., Garofalo C., Clementi F., Agarbati A., Ciani M. and Aquilanti L. (2019). Brettanomyces spoilage in Albanian wines assessed by culture-dependent and culture-independent methods. Journal of Food Science 84(3): 564-571.
Shumka L., Shumka S. and Mamoci E. (2017). Role of fungi in the deterioration of mural frescoes in the post Byzantine churches. Jokull Journal, 67(2):35-44.
Hodaj E., Tsiftsoglou O., Lazari D., Mamoci E. and Hadjipavlou-Litina D. (2015). Antioxidant Activity and Composition of Essential Oils of Five Aromatic and Medicinal plants from Albania. Journal of Hygienic Engineering and Design, 13:28-34.
Neza E., Centini M. and Mamoci E. (2015). Antimicrobial activity and chemical composition of Albanian oregano. Albanian Journal of Agricultural Sciences, 14 (4): 326-331.
Neza E., Centini M., Mamoci E. and Orčić D. (2015). Composition in phenolic compounds of elderflower from Albania׃ investigation of antimicrobial activity. International Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 1375-1379.
Mamoci E., Hasalliu R., Hodaj E. and Kapidani M. (2014). Effect of essential oils on Penicillium digitatum growth. Albanian Journal of Agricultural Sciences, 13 (1): 1-6.
Mamoci E., Cavoski I., Andres M.F, Díaz C.E. and Gonzalez-Coloma A. (2012). Chemical Characterization of the Aphid Antifeedant Extracts from Dittrichia viscosa and Ferula communis. Biochemical Systematics and Ecology, 43: 101-107 [IF: 1.110].
Mamoci E., Cavoski I., Simeone V., Mondelli D., Al-Bitar L. and Caboni P. (2011). Chemical Composition and In Vitro Activity of Plant Extracts from Ferula communis and Dittrichia viscosa Against Postharvest Fungi. Molecules, 16: 2609-2625 [IF: 2.386].
Pertot I., Angeli D., Mamoci E., Simeone V and Elad Y (2009). Adapting microbial biocontrol of plant disease for a changing climate: Effect of increased temperature. IOP Conference Series: Earth and Environment Science 6 372036 (1pp) doi: 10.1088/1755-1307/6/37/372036
To be successful your content needs to be useful to your readers.
Start with the customer – find out what they want and give it to them.