Më 23 nëntor 2022, ora 18.00, në Destil Creative Hub, Tiranë do të zhvillohet trajnimi për aftësitë dixhitale të punës në ekonominë e gjelbër dhe blu.Ftojmë të marin pjesë të rinjtë e diplomuar dhe  studentët e të gjithë disiplinave nga Italia, Shqipëria dhe Mali i Zi, që dëshirojnë të përmirësojnë aftësitë e tyre dixhitale përmes një rruge inovative trajnimi, bazuar në trajnimin e mentalitetit dhe përvojës në punë në jetën reale të kompanive.
Në të do të marin pjesë edhe Znj. Frida Krifca (Ministrja e Bujqësisë së Shqipërisë), Alessandro Delli Noci (Ministër i Zhvillimit Ekonomik, Rajoni i Pulias), Albans Tole (Zv.  Ministër i Arsimit), Puglia IT District, Ditech dhe kompani dixhitale nga Shqipëria dhe Pulia.
Ngjarja organizohet nga CIHEAM Bari, si pjesë e projektit Food4health.
Ditën e premte, datë 18. 11. 2022 në sallwn “Luc Agraja” në Universitetin Bujësor të Tiranës do të zhvillohet një trajnim