24 Janar – Dita botërore e Arsimimit / Edukimit

Dita Ndërkombëtare e Arsimit është dita e përkujtimit të rolit që luan arsimi për paqen, përparimin dhe zhvillimin global dhe si një e drejtë njerëzore, një e mirë publike dhe një përgjegjësi kolektive

Ajo është përcaktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara më 3 dhjetor të vitit 2018. E drejta për arsimim është e parashikuar edhe në nenin 26 të Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut.


UBT-ja rankohet në vend të parë nga Këshilli i Lartë për Kërkime Shkencore pranë Ministrisë së Arsimit në Spanjë