Njoftim per Hapjen e Masterit Profesional tePerbashket ne ‘Akuakulture dhe Peshkim Detar’ me mbeshtetjen e Bashkimit Evropian

Ju ftojme te rregjistroheni ne: Master Profesional i Përbashkët Akuakulturë dhe Peshkim Detar” pranëUniversitetit Bujqesorte Tiranes, (Departamenti i Akuakultures dhe Peshkimit) ne bashkepunim me Universitetn “Aleksander Moisiu” Durres dheUniversitetin “Ismail Qemali” Vlorë

Masteri Profesional i përbashkët është hapur nëpërmjet UrdhëritNr. 580, datë. 04.10.2022  Ministrisë  Arsimit dhe Sportitkuadër  projektit  financuar nga BE “Ngritja e kapacitetevepër Rritjen Blu dhe zhvillimin e kurrikulave  peshkimit detar Shqipëri” (www.almars-project.eu), nën drejtimin e Universitetit SplititKroaci dhe Universitetit Politeknik  MarkeItali.

Akuakultura është fusha e studimit lidhur me kultivimin dhepërpunimin e organizmave ujorë ( tilla si peshqit apobivalvoret), kryesisht për konsum ushqimorPeshkimi ështëindustria e kapjes dhe përpunimit  këtyre organizmave ujorë.

Kualifikimi Master  “Akuakulturë dhe Peshkim Detar” zhvillon kuptuarit e parimeve  akuakulturës dhe praktikave nutricionin dhe cilësinë e ujitriprodhimin dhe gjenetikënmenaxhimin e qëndrave  rritjes  rrasatitekologjinë dhefiziologjinëkultivimin dhe prodhimtarinëmenaxhimnshëndertësor dhe kontrollin e sëmundjescilësinë e produktevesistemin dhe teknologjinë e akuakulturësprojektimineksperimental dhe statistikat për biologjinëbiologjinë e peshkimit e menaxhimindhe biznesin biologjik.

Studentët e diplomuar  AkuakulturëPeshkimShkencaMjedisore dhe UjoreBiologjiShkenca Ekonomike dhe lidhura me Ekonominë Blu cilët mund  ndjekin këtë program Master, menaxhojnë dhe rregullojnë peshkiminakuakulturën dheaktivitetet e peshkimit e  përpunimit  peshkut.

Punët e zakonshme  këtë sektor përfshijnë:

Peshkimin

Menaxhimin e qëndrave  kultivimit  peshkut

Rritjen e rrasatit te peshkut

Përpunimin e peshkut dhe produkteve me origjine detare

Kërkimin shkencor ne Biologjinë Detare dhe ruajtjen e mjedisitujor

Ju ftojme te aplikoni prane Departamentit te Akuakultures dhePeshkimit, per t’u rregjistruar ne kete program studimit i cili ne perfundim te tij studentet do te pajisjen me nje diplome teperbashket nga te tre Universitet dhe qe permban logon e BE-se.

Kjo ju sherben edhe si mundesi punesimi ne vendet e BashkimitEuropian.

Aplikimet jane ende te hapura deri me date 31 Tetor 2022.

Ju mirepresim!

Fotot jane shkrepur ne Laboratoret dhe Sallat e leksionve tendertuar posacerisht per kete Master, me fondet e BashkimitEuropian.


1 vit Master Shkencor FALAS për studentët që zgjedhin degën “Sistemet e qëndrueshme të prodhimit të ushqimeve”