Përfaqësues nga Ambasada Amerikane në Shqipëri zhvilluan në Universitetin Bujqësor të Tiranës sesione informuese për programin SUSI për pedagogë (STUDY OF THE US INSTITUTE FOR SCHOLARS) US Economics and Sustainable Development.

Registrations are closed

Instituti për Ekonominë dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm të SHBA-së do të mbledhë një grupi shumëkombësh prej 18 fakultesh të universiteteve të huaja me përvojë, përfshirë staf akademik, studiues dhe kërkues shkencorë.

Programi do të trajtojë tema të ndryshme të socio-ekonomisë, si ndërveprojnë institucionet financiare, investitorët dhe bizneset për të mbështetur zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik, inovacionin dhe rritjen e punësimit, strategjitë e përfshirjes sociale dhe politikat private e publike. 

-Sesioni i dytë informues ishte për programin SUSI për studentë (STUDY OF THE US INSTITUTE for Students)

Fusha e studimit: The Study of the U.S. Institutes on Environmental Issues

Target group:   Studentë të Bachelor, viti I+II nga Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit.

Studimi i Institutit të SHBA-së (SUSI) për Çështjet Mjedisore, i organizuar nga Universiteti Shippensburg në Pensilvani, do t'u ofrojë pjesëmarrësve një pasqyrë të ndryshimit të klimës së bashku me ndikimin në burimet natyrore të komuniteteve lokale dhe ekonominë lokale. 

- Sesioni i tretë informues ishte për programin Global Undergraduate Program

 Fusha e studimit: E hapur për të gjitha degët e studimit.

Target Group:  Studentë të Bachelor, viti I

Programi Global i Shkëmbimit Undergraduate (Global UGRAD) ofron bursë për një semestër të studimeve akademike në një kolegj ose universitet amerikan, por që nuk përfundon me diplomim, për të rinj nga grupe të ndryshme, studentë me potencial në lidership. 

Finalistët do të zgjidhen në bazë në arritjeve akademike, potencialin e tyre në lidership dhe gatishmërinë e tyre për studim në Shtetet e Bashkuara. 

Aplikantët e suksesshëm do të kenë mundësinë të zgjerojnë njohuritë e tyre, të ndajnë eksperienca, të njihen me një kulturë të re si dhe mundësi për të rritur aftësitë e tyre profesionale.

Date & Time
Saturday
October 28, 2023
8:00 AM 4:00 PM Europe/Paris
Location

Universiteti Bujqësor i Tiranës

Agricultural University of Tirana
Rruga Paisi Vodica
Tirana 1025
Albania
--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
Get the direction
Organizer

Universiteti Bujqësor i Tiranës

--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.