Zëvendës Rektorja për Shkencën dhe Projektet, Znj. Erinda Lika dhe doktorantja Gladiola Malollari

Registrations are closed
 

Zëvendës Rektorja për Shkencën dhe Projektet, Znj. Erinda Lika dhe doktorantja Gladiola Malollari kanë dhënë një intervistë në Klan Neës mbi aparaturën shkencore më të fundit të implementuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës.

Falë bashkëpunimit mes dy institucioneve, pedagogia e fizikës në Fakultetin e Shkencave Pyjore në UBT, Gladiola Malollari, po kryen kërkimet shkencore për punimin e saj të Doktoraturës.

Prof. Lika theksoi se UBT ka disa doktorantë që po zhvillojnë punimet e tyre shkencore në bashkëpunim me institucione të huaja europiane.

Për herë të parë në Shqipëri, por edhe në Ballkan kjo pajisje bën matjen e ndotjes në hapësirë si pjesë e një programi të këkrimit shkencor në bashkëpunim me Institutin Gjerman për Kërkimet e Troposferës, Leipzig.

Sipas ekspertëve gjermanë që instaluan pajisjen në UBT, radari shërben edhe për të dedektuar kur në hapësirë afrohet një avion dhe sistemi automatikisht ndërpret lazerin.

Për më tepër rreth kësaj interviste ju lutem ndiqni linkun: https://youtu.be/uJV9qwRJpCs


Date & Time
Monday
November 14, 2022
8:00 AM 5:00 PM Europe/Berlin
Location

Universiteti Bujqësor i Tiranës

Agricultural University of Tirana
Rruga Paisi Vodica
Tirana 1025
Albania
--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
Get the direction
Organizer

Universiteti Bujqësor i Tiranës

--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.