Zhvillohet Konferenca për finalizimin e projektit EUSAIR 4 Youth

Registrations are closed

Zhvillohet Konferenca për finalizimin e projektit EUSAIR 4 Youth, të financuar nga Komisioni Evropian/EUSAIR Programe. 

Në të morën pjesë Rektori i Universitetit Bujqësor të Tiranës, Fatbardh Sallaku, përfaqësues të Komisionit Evropian për Programin EUSAIR - DG REGIO, Gilles Kittel; Jusuf Durakovic, President i UniAdrion; Emiriana Sako, kryetare e Bashkisë Durrës dhe pedagogë, kërkues shkencorë e studentë të UBT. 

Qëllimi i këtij takimi kishte të bënte me krijimin e mundesive të bashkëpunimit ndërmjet vendeve të rajonit Adriatiko-Jonian dhe forcimit të lidhjeve në të ardhmen mes universiteteve, nëpërmjet shkëmbimit të dijeve dhe financimit të projekteve të ndryshme me fokus të rinjtë

Në fjalën përshëndetëse në ceremoninë e mbylljes së projektit, u ndala në rolin e Shqipërisë por edhe të bashkive në kuadër të proceseve të integrimit evropian. 

Po ashtu, në takim u theksua:

- forcimi i rolit të sporteve në përfshirjen sociale dhe kohezionin brenda rajonit Adriatiko-Jonian nëpërmjet organizimit të një ngjarjeje sportive për të rinjtë nga 9 vendet e përfshira në EUSAIR.

- forcimi i rolit të të rinjve në formësimin e së ardhmes së këtij rajoni përmes organizimit të një konkursi të hapur mes grupeve të studentëve nga universitete të ndryshme të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor

Date & Time
Friday
February 17, 2023
8:00 AM 4:00 PM Europe/Paris
Location

Universiteti Bujqësor i Tiranës

Agricultural University of Tirana
Rruga Paisi Vodica
Tirana 1025
Albania
--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
Get the direction
Organizer

Universiteti Bujqësor i Tiranës

--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.