Lëndët:
Teknologji e Pasvjeljes së Produkteve Bujqësore; Sistemet e Cilesisë; Teknologji të Avancuara të Ruajtjes dhe Cilësia; Industria Ushqimore dhe Mjedisi; Ruajtja dhe përpunimi i produkteve bujqësore.
Prof. Tokli THOMAJ
Pedagog
E-mail: tthomaj@ubt.edu.al
Edukimi
Profesor , Universiteti Bujqësor Tiranë, 2007.
Assoc. Profesor, Universiteti Bujqësor Tiranë, 2001.
Post Doc. në: Teknologji e Pasvjeljes. Universiteti Aristotel Thessaloniki, Greece, 1997-98.
PhD, në: Teknologjitë e Pasvjeljes, Fakulteti i Shkencave Gjeoteknike, Seksioni Agronomi, Universiteti Aristotel Thessaloniki, Greece, 1996
Master Shkencor në: Shkencat e Hortikulturës dhe Teknologjisë, Instituti Agronomik Mesdhetar (IAM), Chania, Greece 1993
DSPS në: Shkencat e Hortikulturës/Subtropikalet. Instituti Agronomik Mesdhetar (IAM), Chania, Greece 1992
Diplomë Universitare në Fakultetin e Shkencave Gjeoteknike, Dega Prodhim Bimor, Universiteti Aristotel Thessaloniki, Greece, 1987.
Lëndët:
Teknologji e Pasvjeljes së Produkteve Bujqësore; Sistemet e Cilesisë; Teknologji të Avancuara të Ruajtjes dhe Cilësia; Industria Ushqimore dhe Mjedisi; Ruajtja dhe përpunimi i produkteve bujqësore.
Interesat kërkimore
Fiziologjia e stresit në frut; Teknologjitë e ruajtjes së produkteve bujqësore; Biokimia e frutit; Indekset e maturimit dhe proceset e manipulimit të produkteve bujqësore; Cilësia, kontrolli i saj dhe siguria ushqimore në fermë; Cilësitë nutritive të frutave dhe perimeve; Standartet dhe certifikimi në bujqësi; Praktikat e mira higjienike (GHP), praktikat e mira bujqësore (GAP), Analiza e riskut; Standartet ISO; Standartet organike; Metoda jo destruktive të matjes së cilësisë së produkteve bujqësore.