Pedagoge

 

Dr. Entela ÇELIKU

Pedagoge

E-mail: eceliku@ubt.edu.al


Entela Hodaj-Çeliku që nga viti 2010 është pedagoge në Departamentin e Kimisë në Universitetin Bujqësor të Tiranës në Shqipëri. Ajo u diplomua si Kimiste Ushqimore në vitin 2009, në Fakultetin e Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës, e ndjekur nga Masteri i Nivelit të Dytë dhe Doktori i Shkencave në vitin 2017. Ka marrë disa çmime dhe bursa nga Bashkimi Evropian (Erasmus Mundus, Akademia Austriake e Shkencave) dhe Departamenti i Shtetit i SHBA-së (Scholar Visiting Fulbright në Shkollën Mjekësore të Harvardit). Interesi i saj kërkimor është përqendruar në zbulimin e molekulave të reja të dobishme me një sërë aktivitetesh si antikancerogjene, antiinflamatore dhe antibakteriale, si ilaçe të reja nga bimët endemike të Shqipërisë dhe produkte natyrore mikrobike. Dr. Çeliku është anëtar i disa shoqatave shkencore të BE-së dhe SHBA-së. Ajo është një eksperte e jashtme e kontraktuar nga Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë në Shqipëri për akreditimin e disa programeve. Institucioni pritës: Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural