Më 20 shtator 2022, Universiteti Bujqësor i Tiranës, GIZ-programi i ujit (CPWS) dhe Technologie Zentrum Wasser (TZW), inauguruan zyrtarisht laboratorin mikrobiologjik të “Sistemit të Paralajmërimit të Hershëm” për COVID-19, në ambientet e Universitetit Bujqësor në Tiranë.

Registrations are closedKy sistem do të monitorojë ujërat e ndotura për SARS-CoV-2 në Shqipëri, duke ndërtuar dhe vënë në funksion një laborator për analizat biologjike molekulare si bazë për “Sistemin e Paralajmërimit të Hershëm (EWS)” të synuar.
Qëllimi është përdorimi me efikasitet i një burimi të ri informacioni të pavarur mbi përhapjen e virusit dhe variantet e tij, i cili do të japë një kontribut të rëndësishëm dhe me kosto efektive në vendimmarrjen e shëndetit publik. Ky hulumtim ofron mundësinë që Shqipëria të ketë në kohë reale sistemin e mbikëqyrjes të biomarkerëve SARS-CoV-2, por edhe gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve dhe viruseve të tjera.
Date & Time
e shtunë
1 tetor 2022
8:00 e paradites 5:00 e pasdites Europe/Berlin
Location

Universiteti Bujqësor i Tiranës

Agricultural University of Tirana
Rruga Paisi Vodica
Tirana 1025
Albania
--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
Get the direction
Organizer

Universiteti Bujqësor i Tiranës

--Universiteti Bujqësor i Tiranës--
SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.